Maapähklivõi – väike abimees dieeditamisel

0 Submitted by on E, 13 jaanuar 2014, 15:45

Kui oled maiustanud kommide, küpsiste, šokolaadide, kookide jne ning tundnud süümepiinu, siis meil on sulle lahendus. Selleks on maapähklivõi, mille maiustamisel on isegi kasulikud pooled!

See aitab alandada kaalu:

Öelda, et maapähklivõi on dieettoit 650 kilokalorsusega 100g kohta, võib tunduda mõistusevastane. Aga maapähklivõi sisaldab palju kiudaineid ja palju valke, tänu millele püsib täiskõhutunne pikemaajaliselt ja tänu sellele sööd sa üleüldiselt päeva peale vähem. Võttes ühe lusikatäie ja seda nautida, aitab ära hoida söömishullustused ja lihtsam on sul püsida dieedigraafikus.

Selles on palju kasulikke toitaineid:

Ühes kuhjaga teelusikas on juba 3mg võimast antioksüdanti vitamiin E-d, 49mg luude ehitusmaterjali magneesiumi, 208mg lihaste paremaks funktsioneerimiseks kaaliumi ja 0,17mg väga vajalikku vitamiini B6. Uuringud näitavad, et süües maapähklivõid väheneb südamehaiguste risk, diebeedi- ja krooniliste haiguste teke. Ühes uuringus, mis avaldati Journal of the American Medical Association lehel, leiti, et tarbides umbes 30g pähkleid või (üks kuhjaga teelusikas) maapähklivõid, vähendab haigestuda diabeeti ligi 30%!

Koosneb headest rasvadest:

Maapähklivõi on pilgeni täis südamele tervislikke monoküllastumata rasvasid. Uuringud on näidanud, et inimesed, kes tarbisid rohkelt monoküllastumata rasvhappeid, oli rasvaprotsent väiksem kui neil, kes tarbisid rohkelt süsivesikuid või küllastunud rasvhappeid. Kui sa arvad, et ostes vähese rasvasisaldusega maapähklivõid arvates, et see on kasulikum (enamus siiski arvavad veel, et Light-tooted on head), siis sa eksid rängalt! Tavaliselt on nii tehtud, et kui on rasva vähendatud, siis selle võrra on suurendatud süsivesikute kogust ja üldkokkuvõttes kaotad sa vitamiinide ja mineraalide arvelt ning lisaks su keharasvaprotsent võib tänu liigsetele süsivesikule tõusta!

No Comments Yet.

leave a comment